A faragótábor roppant jó hangulatban telt mindenkinek, és igyekztünk érdekes és felejhetetlen programokról is gondoskodni a szabadidőben. Egyik nap a csaták útján található kalandparkot próbálki mindahányan voltunk. Következő nap a Várkövére gyalogolt ki az egész csapat (9 és 58 év közötti korosztály vegyesen).
A délutáni szünetben, 12-15 óra között sokat horgásztak a gyerekek. A fafaragást a megtervezéstől, felrajzolástól kezdték, majd (pl. a kopjafák esetében) a felületkezeléssel fejezték be.
A vendéglátóink Csata Leventéék minden nap csodálatos, legtöbbször 3 fogásos nagyon finom ebéddel kedveskedtek számunkra. A résztvevők átlag 2-3 kg-t híztak a 2 hét alatt 🙂

Csomafalván a nyári faragótábor rendkívül jól sikerült, azonban azt nagyon sajnálom, hogy a csomafalvi gyerekek közül összesen ketten vettek részt! Ők Nagy Dávid és Orbán Vilmos. Nagyon jól szerepeltek mindketten, hiszen körübelül 2 hét alatt csodálatosan elsajátították a székelykapu faragást és a pásztorbot faragást egyaránt. A hozzáállásuk nagyon tetszett, hiszen amíg a többiek pihentek a 12-15 óra között tartott szünetbe, ők addig sem tették le a szerszámokat. Ez az eredményen meg is látszik!

A faragótáborra érkeztek Budapestről, Ócsáról, Varságról és (sajnos nagyon kevesen) Csomafalváról is. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen ritka lehetőséggel, ennyire kevesen élnek!

A csomafalvi nyaralás, mint mindig, rengeteg felejtheetetlen élményhez juttatott. A megszokotthoz képest majdnem 1 hónappal később érkeztünk. Amit sajnálok, hogy a szárazság miatt sajnos nagyon kevés vargányát és őzláb gombát sikerült szedni, viszont a rókagombából elég szép mennyiséget begyűjtöttünk!

Képgaléria a Faragótáborról itt érhető el: Faragótábor Csomafalván 2015