Kötelező tananyag:
Az USA stratégiájának nyílt beismerése felfedte a háborúk és a mostani válság okait !

Ezt feltétlenül nézzétek meg, mert a Budapesten született, STRATFOR agytröszt igazgatója, George Friedman a The Chicago Council on Global Affairs-nél sajtókonferenciát tartott. Hihetetlenül fontosnak tartom, mert 12 perces előadása után azok számára is érthetővé válnak a háborúk, világháborúk okai, akik eddig az “összeesküvés-elmélet” váddal söpörtek félre ezeket… Most az igazság vázolásával előadásában porrá zúz minden ilyen kétséget ! Legalább olyan fontos, mint Wesley Clark előadása az USA betervezett háborúiról…

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/08/az-igazsag-itt-van-sziria-es-kozel.html
2013. augusztus 31. szombat

Út a harmadik világháború felé Közzététel: 2013. szept. 4.

Wesley Clark on US wars – Az USA betervezett háborúi

Feltöltés: 2011. márc. 29.

Wesley Clark talks about US foreign policy on waging wars – Wesley Clark az USA külpolitikájáról, az Irak és Líbia elleni támadásokról (magyar felirattal)

ISIS és a III. világháború – David Icke

Közzététel: 2014. júl. 4.

Albert Pike szabadkőműves a 19. században levélben írt a 3 világháborúról. Az utolsó célja a káosz teremtése után a világkormány létrehozása saját világhadseregével és világ valutájával. Orwell 1984 című könyve szintén forgatókönyv volt az új világhoz. Az ISIS a semmiből jött, jól felfegyverzett és finanszírozott, Izrael és az USA pedig első alkalommal nem avatkozik be, várja a megfelelő alkalmat. Putyint pedig Ukrajnával próbálják sakkban tartani, hogy ne tudjon a Közel-Keleten közbelépni. Minden a hosszú távú terv szerint halad. Hacsak….

Megdöbbentően nyíltan és leplezetlenül beszél George Friedman az USA geopolitikájáról.


Geopolitika: George Friedman, Stratfor, 2015 február
Közzététel: 2015. szept. 1.
George Friedman, Budapesten született, a STRATFOR agytröszt igazgatója, a The Chicago Council on Global Affairs-nél sajtókonferenciát tartott.
Ledöbbentő, hogy milyen nyiltan beszél az USA geopolitikájáról.
“Amerikai kiképző tisztek érkeznek hivatalosan Ukrajnába. Az USA tankokat és egyéb fegyvereket küld a balti országokba, de Lengyelországba, Romániába és Bulgáriába is. Majd közölte, hogy Ukrajnába is fegyvereket fog szállítani.
És mindezeket a tárgyalásokat az USA a NATO keretein kívül folytatja, pedig a NATO döntéseket a NATO tagállamok együtt kell, hogy elfogadják. Minden ország megvétózhatja ezt, ahogy Törökország meg is tette.
A helyzet az, hogy az USA egy biztonsági övet szeretne Oroszország körül kiépíteni és az oroszok tudják ezt. Oroszország azt gondolja, hogy az USA célja, hogy az Orosz Föderációt szétverje. Én azt hiszem, mi nem akarjuk őket megölni, csak egy kis fájdalmat okozni. Mindenesetre a régi játéknál tartunk ismét. Ha a lengyeleket, magyarokat vagy románokat nézzük, ők egy teljesen más világban élnek, mint a németek…, és a németek más világban, mint a spanyolok…, Nincs Európában közösség.

De ha én ukrán lennék, azt tenném, amit most ők tesznek, bevonnám az Egyesült Államokat a konfliktusba.

Hosszú távon nincs olyan hely a világban, ahol a béke tartós maradna, az USA sem. Nekünk is folyamatosan háborúink vannak.
Én úgy gondolom, hogy Európa nem fog a régi nagy háborúkhoz visszatérni, hanem egy olyan emberi normalitáshoz, amiben háborús és békés időszakok váltakoznak és emberek meghalnak.
Nem lesz 100 millió áldozat, de az a gondolat, hogy ‘Európa, mint kivételes hely’ meg fog halni.
Konfliktusok lesznek és voltak Európa szerte, mint Jugoszláviában, vagy most Ukrajnában is. Ami Európa viszonyát illeti az USA-hoz, nekünk nincs semmi kapcsolatunk Európával. Nekünk kapcsolatunk van Romániával, Franciaországgal, de nincs olyan Európa, amivel az USA-nak kapcsolata lehetne.

– Az iszlám extremizmus a legnagyobb veszély az USA számára, ami növekedni fog vagy elhal ?

Friedman: – Az iszlám extremizmus egy probléma az USA számára, de nem egzisztenciális fenyegetés. Ezzel kell foglalkozni, de az arányokat be kell tartani. Nekünk vannak egyéb külpolitikai érdekeink is.

Az USA legfontosabb érdeke az elmúlt száz évben, az I. és a II. világháborúban, valamint a hidegháborúban is abban állt, hogy Németország és Oroszország viszonya hogyan alakul. Mert ha ezek az érdekek összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk nézve veszélyt jelentene.

A mi legfontosabb érdekünk, hogy ez az eset ne következzen be !
Emlékezzetek vissza erre a VilagHelyzete cikkre ! ! !

KIK PÉNZELTÉK HITLERT ? KIK SEGÍTETTÉK NÉMETORSZÁG MEGSEMMISÍTÉSÉT ?

Az Amerikai Egyesült Államoknak van egy alapérdeke:

mi ellenőrizzük a világ tengereit, ezt még egyetlen világhatalom sem tudta elérni idáig. Ilyen alapon mi más országokba be tudunk hatolni, de ők nem tudnak hozzánk jönni, ez egy jó dolog. Az óceánok és a világűr ellenőrzése a hatalmunk alapja. A legjobb út ahhoz, hogy egy idegen flottát legyőzz, az hogy megakadályozod, hogy megépítsék.
A britek úgy akadályozták meg, hogy más európai ország ne építsen jobb hajóhadat, hogy ezeket egymás ellen harcoltatták. Én azt a politikát ajánlanám, amit Ronald Reagan is alkalmazott Iránban és Irakban.
Ő mind a két oldalt finanszírozta, hogy egymás ellen harcoljanak és ne ellenünk. Ez cinikus volt és biztos nem morális, de működött. …

És itt a lényeg, az USA nem képes egész Eurázsiát elfoglalni; ha bakanccsal betesszük a lábunkat a területre, demográfiailag kisebbségben vagyunk. Mi le tudunk győzni egy katonaságot, de nem tudjuk elfoglalni Irakot. Az az elképzelés, hogy 130.000 katona egy 25 milliós országot elfoglal nem működik. Még New Yorkban is jobb az arány a rendőrség és a lakosság között.
Tehát katonailag nem tudunk mindenhol ott lenni, de a harcoló feleket tudjuk támogatni politikailag, katonailag, anyagilag és tanácsadókkal. (Szíria)

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/search/label/Syria
2015 június 26 péntek
Az Iszlám Állam félmillió “bevándorló” küldésével fenyegette meg Európát februárban! Megérkeztek!
A terroristák új fegyvere: káosszal a Földközi-tenger térségében, valamint menekültek és köztük dzsihádista harcosok Európába küldésével fenyegetett az Iszlám Állam még februárban…., amennyiben Líbiával szemben bármilyen beavatkozás készülne….

Kivételes esetben azt tehetjük, amit Vietnámban, Irakban és Afganisztánban csináltunk: megelőző csapásokat mértünk ezekre. A megelőző csapásoknak nem az a célja, hogy az ellenséget legyőzze, hanem hogy egyensúlyából kibillentse.

Nos ki merem jelenteni, hogy azóta az iszlám harcosok egy része már alvó sejtként Európában tartózkodik, más részük éppen bebocsátásra vár, a többieket pedig folyamatosan szállítják jól szervezetten belső Afrikából és a Közel-Keletről Európa felé…

Amióta az Egyesült Államok parancsára a NATO felszámolta az államszervezetet és a rendet Irakban, Líbiában és Szíriában, polgárháborús káoszba taszítva ezen országokat, azóta az iszlám fanatizmus és terrorizmus melegágya, menekültek millióinak pedig kibocsátója lett az összes olyan ország, ahol ez a beavatkozás bekövetkezett…
Kivételes esetben azt tehetjük, amit Vietnámban, Irakban és Afganisztánban csináltunk: megelőző csapásokat mértünk ezekre. A megelőző csapásoknak nem az a célja, hogy az ellenséget legyőzze, hanem hogy egyensúlyából kibillentse.

Afganisztánban például az Al-Kaidát billentettük ki az egyensúlyából. Az a problémánk, hogy mivel még fiatalok és buták vagyunk, nem elégedtünk meg ezekkel a megelőző csapásokkal és ahelyett, hogy azt mondjuk “a munkát elvégeztük”, “gyertek térjünk haza”, azt mondtuk, “ez könnyű volt, gyertek csináljunk itt még demokráciát is”. Ez volt a mi szellemi gyengeségünk.

Ezért a válaszom, az USA nem képes mindig és mindenhol Eurázsiában katonailag beavatkozni. Szelektíven és inkább ritkán kell beavatkozni. Mi nem tudunk már az első pillanatban csapatokat küldeni, de ha ezt tesszük, akkor ez egy küldetés, csak erre kell koncentráljunk és nem szabad más dolgokról álmodozzunk. Reméljük megtanuljuk ezt, a gyerekeknek is egy kis időre van szükségük ehhez. De önöknek igazuk van, mi mint birodalom (impérium) megtehetjük, hogy bárhol beavatkozzunk.
A britek sem foglalták el egész Indiát, hanem az egyes tagállamokat egymás ellen uszították és brit tiszteket helyeztek el az indiai hadseregbe.
Az ókori rómaiak sem küldtek mindenhová hadsereget, hanem ‘rómabarát’ királyokat helyeztek hatalomba. Ezek a királyok (pl.Poncius Pilatus) voltak felelősek a nyugalom és béke fenntartásáért.

Tehát azok az impériumok, amelyek az egész világot vezetni akarják sikertelenek lesznek, mint ahogy a náci impérium is az lett. Tehát okosan kell ezt csinálni. De nem ez a probléma, hanem, hogy nem ismerjük el, hogy impérium vagyunk ! Még azt a pontot nem értük el, hogy ezt gondoljuk, hogy most már hazamehetünk. Mi még a harmadik fejezetre nem vagyunk felkészülve.

Az OROSZOK:
– Az oroszok számára az a kérdés, hogy megtarthatják-e Ukrajnát legalább egy pufferzónának vagy a nyugat úgy behatol Ukrajnába, hogy már csak 100 km-re lesz Sztálingrádtól és 500 km-re Moszkvától. Oroszország számára Ukrajna egzisztenciális kérdés és ezt az oroszok nem tudják nem figyelembe venni.

Az a kérdés az USA számára, hogy ki fogja megállítani Oroszországot, ha ragaszkodik Ukrajnához. Nem véletlen, ha Hodges tábornok megbízatása az volt, hogy Romániában, Bulgáriában, Lengyelországban és a balti államokban csapatokat állítson fel, hogy a Fekete-tenger és a Keleti-tenger közötti területeket biztosítsa. Ahogy Pilzudszki ezt megálmodta, ez az USA számára a megoldás.

A kérdés, amire még nem tudjuk a választ, hogy erre Németország miként reagál. Az ismeretlen változó Európában a németek. Míg az USA ezen a biztonsági övön dolgozik, nem Ukrajnában, hanem ettől nyugatabbra; és míg az oroszok megpróbálják a nyugati befolyást Ukrajnában visszaszorítani, nem tudjuk a németek hogyan fognak reagálni. Németország egy nagyon speciális helyzetben van.
A volt német kancellár Gerhart Schröder a Gazprom felügyeleti bizottságában van. A németeknek egy nagyon összetett viszonyuk van az oroszokkal. Most nem tudják, mit csináljanak. Az áruikat el kellene adják az oroszoknak és az oroszok szívesen meg is vennék. Ha ezt elveszítik, akkor máshol kell piacokat keressenek.

Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humán erőforrásokkal összefonódnak. Ez az egyetlen kombináció, amitől az USA-nak már évszázadok óta pokoli félelme van.

Hogyan fog ez történni ? Az USA kitette kártyáit az asztalra, ez a Fekete-tenger és a Keleti-tenger közötti biztonsági vonal. Az oroszoknak is asztalon voltak már régen a kártyái. Amit ők minimálisan követelnek, az egy semleges Ukrajna és nem egy nyugatpárti. Fehéroroszország egy másik kérdés.

Aki megmondja, a németek mit fognak most tenni, az a következő 20 év történelmét is megmondja. De a németek még nem döntöttek. És az a probléma, hogy Németország gazdaságilag nagyon erős, geopolitikailag nagyon törékeny és ezt a kettőt hogyan hozza össze.

1871 óta ez a német kérdés és ez az európai kérdés is egyben. A kérdésre az a válaszom kedves kollégámnak, hogy a 700 éves magyar-horvát birodalomnak ön sem örvendett volna akkor….

Szembe kell néznünk ezzel a német kérdéssel, de még nem tudjuk hogyan. Ez az amit kell kérdezzünk, de még nem tudjuk hogyan… Nem tudjuk a németek mit fognak csinálni.”

Nos mindezeket végighallgatva és végigolvasva azt hiszem senki számára nem marad kérdés, hogy Oroszország elleni szankciókba Európa országainak erőszakos bevonása…, Európa muszlim és afrikai bevándorlókkal elárasztása, civilizációjának felszámolása és gazdaságának gyengítése miért így és miért pont most történik meg és hová fog vezetni mindez….
Ráadásul érthetővé válik az is, miért éppen Németország lett a több millió bevándorló célpontja és miért éppen a Németországot vezető báb és az Európai Unió bábjai ennek a migrációs tervnek a legfőbb szószólói és támogatói ! (SBG Buddha – VilagHelyzete.com)

Ennek fényében sok korábbi VilagHelyzete tényfeltáró, igazságkereső cikk is érthetőbbé válik:

A világháborúk és Izrael létrejöttének elhallgatott előzményei
Hitler bankárai – avagy a szövetséges háttérhatalom rejtett célja, ami napjainkban is testet ölt
ALBERT PIKE három világháborúja 1871-től és a jelen eseményei
Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere
Az ISIS fedősztori titkos története – Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot
A III. világháború geopolitikája
Ha tudod az igazságot, jobban érted majd mi zajlik most – Aaron Russo a leghitelesebb forrás

A történelem legnagyobb titka derülhet ki – A FED 2,420,937.4 tonna aranyat lopott össze és irányította a történelmet

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/a-tortenelem-legnagyobb-titka-derulhet.html
2013. Március 15: Elkészült az angol nyelvű felirat a teljes (több, mint 2 órás) orosz TV-adásról, mely bemutatta ezt a hatalmas pénzügyi zsarnokságot létrehozó összeesküvést.

David Wilcock | Financial Tyranny on Russian TV, Pt. 1: Jan. 16, 2013
Нам и не снилось №3. “Темная магия золота” (30.01.2013)

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/a-tortenelem-legnagyobb-titka-derulhet.html

Az ILLUMINATI ELLENI TRILLIÓ DOLLÁROS PER Teljes vádirata – IGAZ !
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/01/az-illuminati-elleni-trillio-dollaros.html

———- Forwarded message ———-
From:
Date: 2015-10-01 23:14 GMT+02:00
Subject: Menekültek
To:
Attachments area
Preview attachment Menekültek menekülés előtt és után.ppt
PowerPoint
Menekültek menekülés előtt és után.ppt
Preview YouTube video Út a harmadik világháború felé

Út a harmadik világháború felé
Preview YouTube video Wesley Clark on US wars – Az USA betervezett háborúi

Wesley Clark on US wars – Az USA betervezett háborúi
Preview YouTube video ISIS és a III. világháború – David Icke

ISIS és a III. világháború – David Icke
Preview YouTube video Geopolitika: George Friedman, Stratfor, 2015 február

Geopolitika: George Friedman, Stratfor, 2015 február
Preview YouTube video David Wilcock | Financial Tyranny on Russian TV, Pt. 1: Jan. 16, 2013

David Wilcock | Financial Tyranny on Russian TV, Pt. 1: Jan. 16, 2013