Mivel a hagyományos iskolákban és a magániskolákban is nagyon ritkán foglalkoztak technika órákon a tanárok a fafaragás oktatásával, nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a Waldorf iskolák nem ezt a szemléletet követik. Függetlenül attól, hogy fiúk, vagy lányok a fafaragás tanulásában nagyon lelkesen és érdeklődően vesznek részt, és a Waldorf iskolák is komolyan veszi ezt az oktatást.
Ahhoz hogy ezt még magasabb színvonalon lehessen űzni arra gondoltunk, hogy a magyarországi Waldorf iskolák fafaragást oktató tanárai részére szombatonként (előzetes bejelentkezés alapján) ingyenes fafaragás oktatást tartunk.

Szakmai oktatást tartunk, amelynek témakörei a következők:

  • Szerszámok megismertetése
  • Szerszámok élezése
  • Faanyagok kiválasztása
  • A tananyaghoz alkalmazkodó faragás technikák megismertetése

Éppen ezért bátorítunk és kérünk minden érdeklődőt, hogy drága szabad idejéből áldozzon esetenként 4-4 órát, ami minden szombaton 9-13 óra között történhet meg. Leszámítva a június 15. – és szeptember 1. közötti időszakot, mivel akkor székelyföldi fafaragó táborokban oktatok.
Akinek nincs ideje részt vennie személyes oktatáson, e-mailben vagy telefonon is felteheti kérdéseit. A lehetőségekhez képest válaszolunk rá.

Elérhetőségek:
aladar@fafaragas.info
0620-3370757
www.fafaragas.info
www.faragoszerszam.info