Ez a második könyvem. Eddig több százan jelezték, hogy a kezdő lépésektől egész magas szintig rengeteg információt, segítséget kaptak ebből a könyvből. Szerszám ismeret, anyagismeret, élezés, tervezés és a szimbólumok jelentése is megtalálható benne. Ebből 20 darab van még.
Ez azért hiánypótlás mert teljesen újszerű megközelítésben mutatja be a fafaragást. A könyv megszületését az váltotta ki, hogy nagyon sokan kerestek fel azzal a hatalmas kérdőjellel, hogy „-nagyon érzek késztetést a faragáshoz, de mit faragjak, és mivel?”  Ez a könyv ezt a témát közelíti meg a lehetőségek szerint. Sok ötlet, sok tanács.
Eddig tudomásom szerint még nem jelent meg magyarul az élezésről szakkönyv. Ebben a könyvben hétköznapi nyelven a legmegfelelőbb élező eszközöket, módszereket mutatom be. Háziasszonyok, vadászok, katonák, faragók és sokan mások profitálhatnak az átolvasás során.
Ebben a könyvben a faiparhoz kapcsolódó, szakmákat fával foglalkozók által mutatja be az írónő. Rengeteg szép fotó, és rengeteg ősi faiparos szakma.

A könyvek megrendelhetőek a www.faragoszerszam.info oldal webáruházában.