Nyakunkon a Karácsony. Bizonyára sokak fejében megfordult, hogy egy csodálatos Tiffany lámpával szerezne örömet valakinek vagy éppen saját magát szeretné meglepni vele. Azon túl, hogy egy Tiffany lámpa első benyomásra legyen szép, ízléses és a színek harmóniát sugározzanak, még sok más szempontot is érdemes szem előtt tartani a választáskor.

Nagyon fontos a lámpa talpának anyaga és megmunkálásának minősége. A piacon egyre ritkább az igazi bronz talp, és ezt távol keleti spiáter talpakkal helyettesítik. Ezek törnek, görbülnek és mivel semmi súlyuk nincs, könnyen fel is borul a lámpa. Érdemes tüzetesen megvizsgálni, hogy a forrasztás vonalai mennyire egyenletesek. Láttam már olyan lámpát ahol 2-10 mm között változott a forrasztási vonal vastagsága. Ebből nagyon jól le lehet mérni, hogy mennyire igényesen készült az adott lámpa hiszen az esztétikai értékéből is nagyon sokat levon. Fontos, hogy a lámpa alakja is szabályos legyen, ami félgömb az félgömb legyen és ne tojásdad.

Ha esetleg gondban van és nem tudja eldönteni, melyik lámpát válassza, illetve nem tud dönteni a különböző stílusú lámpák között, hívjon bizalommal és segítünk kiválasztani, hogy melyik forma és színvilág lenne az Ön számára tökéletes.