A falu független weboldala már lassan két éve elárvult és nem nagyon vannak új bejegyzések, érdekes tartalmak az oldalon. Ami még ennél is sokkal szomorúbb és elgondolkodtatóbb, hogy a hosszú éveken keresztül az ott lakók fórumaként működő vendégkönyv aktivitása nullára redukálódott.

Ez köszönhető annak is, hogy valaki befenyegetett minden beírót, hogy a névtelenséget hamar fel lehet deríteni. Én sem a névtelenség mögé rejtőzködést bátorítom, de ismerve, a körülményeket nem merik vállalni a nevüket a későbbi megtorlások miatt. Én személyesen, mint az oldal tulajdonosa, mint a múltban is nem avatkozok bele a tartalom moderálásába, és senkiről semmilyen információt nem adok ki.

Most hogy átléptem a hatvanat szeretnék Minden korosztályból, értelmes szerkesztőket megszólítani, toborozni, hogy az oldal régi pezsgését elérje. Ehhez keresek agilis és a falu történéseire rálátással bíró szerkesztőket, akiknek jogosultságot adnék a csomafalva.ro illetve a csomafalvi facebook oldal szerkesztéséhez. Ezen kívül szívesen figyelembe veszem az oldallal kapcsolatos javaslataitokat és akár változtatok is, ha értelmes ötleteket kapok.

A rendszerváltás a faluba is a legnagyobb megosztást egymás ellen feszülés hangulatát teremtette meg. Az álláspontok közelítésének kulturált módja, ha ismerjük egymás véleményét és értelmesen tudunk vitázni az álláspontok közelítése érdekében. Kérek véleményeket, segítséget, aktivitást.