• A tél beköszöntével nő a vitaminhiány mindannyiunk szervezetében. Ha a világ legegészségesebb italát rendszeresen fogyasszuk akkor az immunrendszerünk védőoltások nélkül is legyőz minden egészségünkre ártó hatást. Ez az ital a házilag savanyított, erjesztett káposzta leve. Hetente 2 litert fogyasztok belőle.
  • Ám még ezt is lehet überelni. Minden nyáron hozunk egy veder fekete áfonyát a csomafalvi hegyekből amit hazaindulás előtt szedünk és ahogy hazaérkezünk azonnal lefagyasztunk. A turmix elkészítéséhez egy 450 grammos joghurtot használok amibe 2 kanál lenmagot 2 kanál darált mákot, 2 kanál chia magot, két kanál szezám magot, teáskanál őrölt gyömbért és púpozott teáskanál fahéjat adagolok. A lelke pedig két kanál a fagyasztott áfonyából. Azonkívül, hogy fenséges az íze, meg a színe a gyerekek is imádják. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy a felhasznált , válogatott alapanyagok milyen hatást váltanak ki. Remélem sokaknak van alkalma kipróbálni. Kérlek írjátok meg tapasztalataitokat két hét alkalmazás után.
  • Ha nincs fagyasztott áfonya az áfonya lekvár vagy befőtt is megfelel, de értelem szerüen a hőkezelésen át nem esett alapanyag hatásmechanizmusa sokkal erősebb. Izlés szerint kis steeviával lehet édesíteni.